Ervaringen van cliënten

Lees hier de ervaringen van cliënten met de voetreflextherapie van Caroline Borst.

Cliënten aan het woord

Meer dan goede resultaten

De voetreflexmassages heb ik erg prettig gevonden. De behandeling waarin verschillende massages elkaar aanvullen – ontspannend, reinigend en energie vrijmakend – hebben een effect dat geleidelijk aan voelbaar is.

In de behandeling is het ontspannende effect van meet af aan verrassend. Na de ‘samenwerking’ in de diagnostische massage en je uitleg ben ik ook steeds meer gaan begrijpen van de verschillende massages. Zo heb ik niet alleen een beter beeld gekregen van het samenstel van psyche (in de ruimste zin) en lichaam, maar heb dat ook ervaren; hoe het goed functioneren van alle lichaamsdelen tot uiting komt in een compleet welbevinden.

Dit is voor mij de grootste verrassing van de behandeling: niet alleen verstandelijk analyseren, maar ook ervaren dat je één geheel bent. Caroline, je geeft inspirerende informatie en een uitstekende behandeling! Bedankt.

Super professioneel en goede adviezen

Had van tevoren nooit gedacht, dat je me zoveel kon bieden met je behandelingen. Ben begonnen tijdens mijn chemokuren en je hebt echt het grote verschil gemaakt.

Voelde me een stuk fitter in deze periode hierdoor.Echt een enorme steun. Je bent super professioneel en geeft goede adviezen over voeding en vitamines. Je zorgt dat ik met beide voeten op de grond blijf staan en dat ik zoveel mogelijk in balans blijf. Ben heel erg blij met je en kan het iedereen aanraden.

Professioneel, geduldig, rationeel maar ook empatisch

Caroline behandelt mij elke 2 weken om achteruitgang van mijn chronische conditie tegen te gaan en dit werkt. Ik vind haar professioneel, geduldig, rationeel maar ook empatisch. Komt ze er niet meteen uit,dan zoekt ze het op en komt er op terug. Als ik last van obstipatie heb en zij behandelt mij, moet ik regelmatig de behandeling onderbreken om naar het toilet te gaan.

Vaak ben ik bij haar zo relaxed dat ik tijdens de behandeling in slaap val. Mijn diabetes is ook m.b.v. haar behandelingen, voedingsaanpassingen weer teruggebracht van 15 naar 7.

Haar massages hebben een heerlijk ontspannen effect

De reden dat ik bij Caroline kwam was dat ik last had van duizeligheid en vermoeidheid. Haar werkwijze is subliem. Ze benadert lichaam en geest als één en combineert de voetreflexologie met o.a. Chinese geneeskunde, meridianen en kleurentherapie. Daarnaast heeft ze een brede medische kennis.

Haar massages hebben een heerlijk ontspannen effect op me maar stimuleren ook de energiedoorstroming en dat is voelbaar. Ze masseert vaak ook de onderbenen erbij en pakt de meridianen mee.

Caroline neemt de tijd, luistert goed en denkt met me mee. Ze geeft me bruikbare tips om bewuster te worden van mijn eigen lichaam en mijn levenspad. Ze helpt om een balans te vinden in mijzelf (werk en privéleven) en hiermee de oorzaak van mijn klachten te onderzoeken.  Ik ben haar heel dankbaar!

Stresscounseling

Terugkerende pijnen in linker been en onderrug. Heeft bij de voetreflextherapeute Caroline het echte ontspannen ontdekt. Caroline heeft een rustgevende werkwijze waarbij ik aangezet ben om na te denken over de zinvolle balans tussen werken en privé. Bij succes in het zakenleven zijn de balansen op andere vlakken niet altijd succesvol te noemen. Onbewust is het gevoel van onbalans aanwezig en toch wilde ik als goed “zakenman” blijven presteren.

Caroline heeft mij via stresscounseling laten zien en voelen dat het niet zo moeilijk is om bewust te balanceren en beslissingen te nemen op koppelvlakken van privé/zakelijke en kennis/succes.

Meer dan goede resultaten

Niet alleen de voetreflexbehandelingen zijn prima. Maar ook Caroline’s onvermoeide pogingen nieuwe elementen in haar behandelingen toe te passen dragen al jarenlang bij tot meer dan goede resultaten.
En dat kan ook gezegd worden van haar adviezen.

Kracht en energie na haar behandelingen

Caroline neemt bij de eerste kennismaking uitgebreid en vol aandacht een intake en zij is zeer invoelend. Ze is vriendelijk en zorgzaam en tijdens de verschillende behandelingen legt zij helder uit wat zij doet en wat het doel ervan is.

Hoewel ik in eerste instantie met pijn in de linkerheup behandeling zocht en het gewenste resultaat kreeg, ervaar ik vooral kracht en energie na haar behandelingen.

Inmiddels ga ik maandelijks voor een behandeling naar Caroline om in balans te blijven en ik kijk telkens naar de volgende behandeling uit.

Klachten aanzienlijk minder

Ik kwam met klachten in spieren, nek en knieën. D.m.v. therapeutische en chakramassages heb ik meer inzicht gekregen in de samenhang van emoties en lichamelijke klachten.

Ik heb d.m.v. evaluaties voor en achteraf mijn gevoelens beter kunnen uiten in het dagelijks leven. En ik heb daardoor meer ontspanning tijdens en na de voetmassages gekregen waardoor de klachten aanzienlijk minder werden.

Caroline geeft goede tips en haar manier van behandelen is een prima methode om meer inzicht te krijgen in de oorzaken van lichamelijke klachten. En helpt het je beter te luisteren naar jezelf.

Intens rustig effect, veel positieve nawerking

Caroline heeft bij mij naar aanleiding van teveel stress ontspannings- en ademhalingsmassages gegeven. Dat had een intens rustig effect op me dat veel positieve nawerking had.

Dat gaf mij het bewijs dat voetreflextherapie een zalige manier is om te ontspannen. Ik heb het helende effect ervan volop ervaren. De serieuze en informatieve aanpak van Caroline gaf me een zeker gevoel. Zij is er ‘oprecht’ mee bezig.

Beter in je vel

Heb een aantal sessies bij Caroline gehad en ik kan het iedereen aanraden.
Of het nou gaat om een fysieke klacht of (in mijn geval) dat je beter in je vel wilt komen te zitten. Het helpt. Na elke sessie voelde ik me letterlijk en figuurlijk lichter.

Caroline geeft je inzicht in hoe je lijf werkt, hoe ratio en gevoel hun uitwerking op jouw lijf hebben. Heel verhelderend. Kortom, ga naar Caroline en ervaar het zelf!

Meer tot jezelf komen

De periode van de voetreflexmassages heb ik als heel inspirerend ervaren. De zorgvuldige manier waarop Caroline werkt en haar behandeling uitlegt vind ik prettig.

Ik heb er veel aan gehad en ben merkbaar steviger geworden in het maken van keuzes. Een aanrader als je meer tot jezelf wilt komen.

Preventieve manier om je gezondheid op peil te houden

Caroline is een vakvrouw die haar kennis, ervaring en intuïtie combineert in haar behandelingen. Ze kan heel goed luisteren en past de behandeling aan op wat er op dat moment nodig is.

De massages hebben op mij altijd een weldadige uitwerking zowel lichamelijk als geestelijk. Ook als je geen specifieke klachten hebt, is het een prachtige preventieve manier om je gezondheid op peil te houden.

Holistische benadering van de cliënt

Ik kom reeds een aantal jaren bij Caroline. Ik voelde direct een klik. Het is bij haar niet ‘gewoon even de voeten masseren’ maar ze hanteert een holistische benadering van de cliënt.

Het mooie is dat ze alle tijd voor je neemt, er is voldoende ruimte voor een (therapeutisch) gesprek in een veilige omgeving. Ze stelt zich volkomen open op, verre van dogmatisch. Ze heeft mij met veel geholpen en doet dat nog. Bovendien kom ik altijd ontspannen en voldaan bij haar vandaan.

Voor mij is Caroline naast gewoon een leuk mens, echt een wijs mens.