Geschikt voor iedereen

Voetreflextherapie is geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Voor zowel acute als chronische en lichamelijke als geestelijke klachten. Neem gerust contact met mij op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Voor lichaam en geest

Cliënten komen bij mij voor de behandeling van specifieke lichamelijke, maar ook emotionele klachten. Of na een narcose, voor ondersteuning bij en na langdurige ziekte, bij langdurig medicijngebruik of een grote verandering in uw leven.

Behandelig op maat

Een behandeling wordt volledig op uw conditie afgestemd, gericht op zowel de fysieke klachten als de achterliggende oorzaken. De behandelingen zijn combinaties van verschillende behandeltechnieken.

Voor wie?

Voetreflextherapie is geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Voor zowel acute als chronische klachten. Staat uw klacht er niet bij? Neem gerust contact met mij op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer therapie?

Voor vrijwel alle klachten is er een passende behandeling. Omdat bij een voetreflexbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich fitter en gezonder gaan voelen. Voetreflextherapie heeft een verlichtend effect op zowel acute als chronische klachten.

Aarzel niet om contact met mij op te nemen om te horen of voetreflextherapie in uw situatie iets kan bieden.

Het grootste deel van mijn cliënten komt bij mij voor de behandeling van specifieke lichamelijke, maar ook emotionele klachten. Of in situaties als na een narcose, ondersteuning bij en na langdurige ziekte, langdurig medicijngebruik of een grote verandering in uw leven.

Hieronder vindt u een overzicht van veel voorkomende klachten die ik behandel:

 • Stress en spanningsklachten, burn-out, depressie
 • Vermoeidheid en slaapproblemen
 • ADHD en concentratieproblemen
 • Immuniteitsproblemen, verminderde weerstand, ontstekingen,auto-immuunziekten
 • Kanker, als ondersteuning van een regulier behandeltraject
 • Hoofdpijn, migraine, voorhoofdholte- en ooronstekingen, verkoudheid, keelontsteking, gebitsklachten
 • Spier- en gewrichtsklachten rug-, schouder- en nekklachten, (restklachten na een) hernia, spierkrampen en spierpijn, knie-, enkel en voetklachten
 • Maag- en darmklachten, PDS, ziekte van Crohn, ziekte van Pfeiffer
 • Ademhalingsklachten bronchitis, COPD en astma, hooikoorts
 • Hart- en bloedsomloop, koude handen en voeten, hartritmestoornissen hoge en lage bloeddruk
 • Hormonale klachten overgangs-, menstruatieklachten
 • Huidklachten, acne, eczeem, allergie
 • Nier- en blaasproblemen

Werkwijze

De eerste afspraak nemen we uw vraag en conditie door aan de hand van een vragenlijst, die u van te voren heeft ingevuld. Daarna ontvangt u een voetreflexbehandeling. Een aanvullende analysemassage geeft extra informatie voor het maken van een behandelplan dat ik volledig op u afstem.

Behandelplan

Het behandelplan is volledig op maat gemaakt en zo opgezet dat zowel de fysieke klachten als de achterliggende oorzaken van de klachten worden aangepakt. De behandelingen zijn combinaties van verschillende behandeltechnieken gericht op de fysieke en energetische lichaamssystemen. Tussentijdse reinigende massages zorgen ervoor dat losgekomen afvalstoffen versneld worden afgevoerd.

Voedingsadviezen

Naast de behandelingen doe ik suggesties met betrekking tot uw levensstijl en geef ik o.a. voedingsadviezen. Ik vind het belangrijk om de betekenis van klacht en de symptomen met u te bespreken zodat u bewust wordt van waar uw lichaam aandacht voor vraagt.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen hangt af van de aard en complexiteit van de klacht en uw algehele conditie. Doorgaans moet u rekening houden met 8 -10 behandelingen, in het begin met een frequentie van 1 x per week.

Voetreflexzones

.

voetreflex gebieden